ScleroterapiScleroterapi (tilgjengelig snart)


Sprukne blodkar er for mange svært sjenerende og ønsker dem fjernet :)


Scleroterapi er en behandling som brukes mot synlige blodkar i huden, alle sprengte blodkar på legger og lår behandles. Dette kan arte seg som tydelige røde eller blålige årenettverk, røde prikker eller diffuse røde merker. Åreknuter kan ikke behandles.


Behandlingen utføres ved injisering av et stoff (aethoxysklerol 1%) med en meget tynn nål i den synlige åren. Nålen som brukes er svært tynn og medfører minimalt med ubehag, men du kan kjenne lett svie mens behandingen pågår.


Aethoxysklerol irriterer blodåreveggen slik at den synlige åren trekker seg sammen, klapper sammen og ødelegges. Kroppen vil senere bryte ned den ødelagte åren som igjen vil transporteres vekk ved hjelp av mikrosirkulasjon i kroppen.


Umiddelbart etter injeksjonen vil det behandlede området bli rødt/blått og irritert, men etter en uke er området blitt gulbrunt og etter ca 5-6 uker er de behandlede områdene helt forsvunnet. Hos noen tar det lengre tid.


Etter behandling kan man bruke støttestrømper. Støttestrømper/bandasje anbefales å ha på kontinuerlig de første 24-48 timene, deretter på dagtid i 1 uke.


Hvor lenge varer effekten av behandlingen?


Effekten er permanent på de sprengte blodkarene som behandles.

Kroppen kan imidlertid danne nye sprengte boldkar ved blandt annet gravididtet, stillestittende eller stillestående arbeid. Man regner med at i gjennomsnitt vil 60-70% av karene fjernes. Hos noen er 1 behandling nok, men man bør påregne opp til 3 behandlinger totalt, med 5 ukers intervall. Det er individuelt utfra hvor store områdene er og hvor utbredt problemet er.


Er det bivirkninger ved behandlingen?


Det kan oppstå lett kløe og rødme på innstikkstedet. Enkelte kan danne midlertidige brune pigmenteringer som forsvinner med tiden.


Kan alle behandles?


Skleroterapi egner seg ikke for gravide, ammende, diabetikere som bruker insulin, eldre med skjør hud og pasienter med betydelig sirkulasjonssvikt i bena, samt de med kjente multiple allergier. Klienter som har hatt lungeemboli, hjerneslag, infarkt og tromboser skal ikke ha denne behandlingen.


Hva bør du være oppmerksom på i forbindelse med behandlingen?


En bør unngå blodfortynnende medikamenter som Alkohol, Ibux, albyl E og spesielt Marevan de 2-3 siste dagene før behandling, dette må avklares med legen din på forhånd. I meget sjeldne tilfeller kan det oppstå sår etter behandlingen, dersom dette skjer ta kontakt med klinikken og umiddelbart ta av evt.støttestrømper.


Risiko? Ja, men dog svært svært sjelden


Sår og nekrose

Anafylaktisk sjokk ved hyperallergi # Se video nedenforBehandling før og etter