Kjemisk peel

KJEMISKE PEEL

Kjemisk peeling er en anerkjent metode for effektiv hudfornyelse og reparering som redusering av rynker og akne. Kjemisk peelinger er stabiliserte fruktsyrer, melkesyrer og A-vitaminsyrer i forskjellige styrker. Virkestoffene har lavere pH verdi enn hudens egen og produserer kontrollert skade som fremmer produksjon av ny hud med forbedret utseende. Klinikken bruker for tiden AHA 25-35% i alle hudbehandlingene unntatt Fresh-up :)


HVORFOR

Populære og egnede områder er ansikt, hender og nakke. Behandlingen fører til forbedring av solskader, rynker, aknearr, kviser, grov hud, grove porer og misfarging (inkludert melasma, fregner, og alders flekker).

Ved problemer med pigmenteringer og solskader vil du få forbedring av hudfarge og et jevnere pigment. Det stimulerer kollagen produksjonen, og hudoverflaten blir myk, fast og stram. Ved andre skader i huden som akne eller for tøff behandling av huden, vil peelingen trenge ned og starte repareringen nedenifra.


HVORDAN


I en konsultasjon med hudanalyse avgjøres det hvilken peeling som passer huden din og deg. Det er også individuelt tilpasset i forhold til dine ønsker og forventninger til effekt og resultat.

Huden renses for oljer og smuss og får en forberedende prepping solution. Etter dette påføres den valgte peelingen, som behandler og løser skånsomt opp det ytterste hudlaget. Styrken av en kjemisk peeling beror på peelingløsningens ingredienser, konsentrasjon og lengden på kontakttid med huden. Avhengig av styrken og hudens tykkelse, oppleves det en mild grad av “kribling” eller en litt varm kløende/svak svie- følelse når den er i kontakt med huden. Etter 1-5 minutter fjernes peelingen og huden nøytraliseres, påføres antioxidanter, fuktighetskrem og SPF beskyttelse. Ved nøytralisering av huden, føles huden frisk og glatt uten ubehag.

Du kan oppleve rødhet på behandlingsdagen og merkbar flassing i 3-7 dager etter en medium eller sterk peeling. Eventuell rødhet kan dekkes med makeup. Vi anbefaler ikke fysisk aktivitet samme dag og du bør planlegge i forkant av en stor begivenhet, men de fleste andre aktiviteter kan gjenopptas umiddelbart.

Det er viktig med oppfølging og hjemmeprogram i etterkant av behandling og underveis i en kur.

Overfladisk peeling, med for eksempel glykolsyre forbedrer tilstander som akne og misfarging. Dypere peeling reduserer pigmentering, brune skjolder og rynker.


HVOR OFTE


Oppfølgende behandlinger med kjemisk peeling resulterer i en frisk, jevn, sunn og ren hud. Du kan velge en ”Fresh up behandling” med jevne mellomrom. For raskere resultater anbefales det å ta en kur på 3-6 behandlinger over en periode, alt etter hva behandlingen skal resultere i.

Effekten og resultatet avhenger av hvilken type peel som blir brukt, hvor omfattende behandlingen var, om du har gjentatt flere behandlinger, og hva du gjør i ditt hjemmebehandlingsprogram.


Etter kjemisk peel krever huden rehabilitering, særlig ved de dypere og mer omfattende behandlinger. Huden blir følsom og krever kontinuerlig behandling med fukt, antioksidanter og solbeskyttelse. Det er ikke risiko for komplikasjoner dersom en følger hudterapeutens anbefalinger.